NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. február 19.

EN - Milyenek a podcast-fogyasztási szokások Németországban? (2019)

A podcast-hallgatási szokások változatos képet mutatnak Németországban 2019-ben. Az internetezők ismerkednek a lehetőségekkel, keresik, mi a megfelelő számukra. 

Egy hét alatt átlagosan 5 podcastot hallgatnak meg a német internetezők. Ami széles skála átlaga, vannak, akik több mint 10 és vannak, akik csak 1 hanganyagot játszanak le maguknak.
A többség két vagy három podcastot hallgat meg.

A podcast-hallgatással töltött idő hetente átlagosan 3 óra 49 perc. A skála két szélén a kevesebb mint egy óra és a több mint 20 óra áll. A többség egy és öt óra közötti idősávban hallgat hanganyagokat (53%).

További jellemző, hogy a többség a podcastot az elejétől a végéig lejátssza magának (43%). A  legnagyobb részét minden negyedik internetező hallgatja meg (26%). És minden harmadik kevesebb mint a felét vagy csak az elejét az anyagnak (31%).
Forrás: Edison Research